Kocaman Balıkçılık tarafından üretilen Türk Somonu Füme, dünyanın en saygın lezzet değerlendirme kuruluşlarından biri olan International Taste Institute tarafından en yüksek derece olan 3 Yıldızlı Üstün Lezzet Ödülü ile ödüllendirildi. Ürün, daha önce 2018 ve 2021 yıllarında da aynı ödülü alarak, üçüncü kez 3 yıldızla onurlandırılmış oldu. Ürün, lezzet kalitesindeki istikrarı ve uluslararası standartlara uygunluğu sayesinde bu ödüle layık görüldü.
International Taste Institute; 20 senedir ve 20’yi aşkın ülkeden, prestijli şef ve someliyelerin yer aldığı 250’den fazla bağımsız jüri üyesiyle, ürünleri kör tadım yöntemiyle değerlendiriyor. Jüri üyeleri, ürünlerin markası veya üreticisi hakkında bilgi sahibi olmadan yalnızca ürün kategorisine dair bilgilerle tadım yapıyor. Değerlendirmeler, ilk izlenim, görünüm, koku, tat ve doku olmak üzere 5 uluslararası duyusal kriter temel alınarak gerçekleştiriliyor (AFNOR XP V096A standardına uygun olarak).
International Taste Institute Jüri Başkanı ve British Ambassador for Food & Drink Alan Coxon, değerlendirme süreciyle ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor: “Ürünleri kişisel beğenimize göre değil, ne kadar iyi üretildiklerine ve bulundukları kategoriye göre beklenen tat karakteristiklerini ne ölçüde karşıladıklarına göre değerlendiriyoruz.”
Kocaman Balıkçılık Murahhas Azası Osman Kocaman ise ödül hakkında şunları söylüyor: “Modern üretim tesislerinde yüksek hijyen ve kalite standartlarıyla işlenen Türk Somonu Füme, tamamen geleneksel yöntemlerle, meşe ve kayın ağaçları kullanılarak gerçek bir fümeleme sürecinden geçirilerek benzersiz lezzetine kavuşuyor. Bu teknik, ürünün hem aromatik derinliğini artırıyor hem de doğal yapısını koruyor. Üstelik ürünlerimizde hiçbir şekilde likit füme maddesi kullanılmıyor. Kaliteye verdiğimiz önem sayesinde, Türk Somonu Füme’nin üç yıl üst üste bu prestijli ödüle layık görülmesi hem sürdürülebilir üretim vizyonumuzun hem de Türk deniz ürünlerinin uluslararası alandaki gücünün bir kanıtı.”
Tüketicilere taze, sağlıklı ve rafine bir lezzet deneyimi sunan Türk Somonu Füme, Türkiye genelinde zincir marketlerde satışa sunuluyor. Bu üstün özellikleri sayesinde International Taste Institute tarafından üçüncü kez 3 Yıldızlı Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görülen ürün, hem Kocaman Balıkçılık’ın kalite odaklı üretim anlayışını hem de Türk deniz ürünlerinin küresel pazardaki rekabetçiliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.