Ziyafe Kayseri Mutfağı, Türkiye’nin en büyük yöresel Türk mutfağı zincirlerinden biri olarak, vegan ürünlerle yurtdışı pazarlara açılma yolunda önemli adımlar atıyor. Firma, son yıllarda artan vegan pazarı talebine yanıt olarak, Türkiye’de ilk vegan içli köfte üretimini gerçekleştirdiğini duyurdu.
Şu an Almanya’ya düzenli bir şekilde ihracat yaptıklarını ve Fransa Hollanda İngiltere Danimarka gibi ülkelerle de bağlantı aşamasında olduklarını söyleyen Ziyafe Kayseri Mutfağı’n Salim Yiğit, “Ulusal zincir marketlerde mantı satışımızın yanı sıra, mantı ve içli köfte çeşitlerimizle Türkiye’nin en büyük kapasitesine sahip üreticilerden biriyiz,” dedi. Yiğit, ayrıca vegan pazarının gelişimiyle birlikte, mantarlı, ıspanaklı, yeşil mercimekli ve patatesli gibi çeşitli vegan içli köfte ve mantı ürünleri ürettiklerini belirtti.
Avrupa pazarına ihracat başladı
Ziyafe Kayseri Mutfağı, vegan mantı ve börek çeşitlerini Avrupa Birliği ülkelerine ihraç etmeye başladı. Yiğit, “Ürünlerimiz şu anda bazı zincir marketlerde ve otellerin reyonlarında yer alıyor. Avrupa’daki birkaç ülkeye ihracatımız başladı,” diye ekledi. Yiğit, ihracat sürecindeki zorluklara değinerek, “Artan işçilik ve enerji maliyetleri nedeniyle ürün maliyetlerimiz yükseldi. Avrupa ve Ortadoğu’da et fiyatlarının daha ucuz olması, ihracatımızı zorlaştırıyor,” ifadelerini kullandı.
Vegan ürünlerle global pazarda yerini alıyor
Firma, Almanya’ya düzenli ihracat yapmanın yanı sıra, Fransa, Hollanda, İngiltere ve Danimarka gibi ülkelerle de bağlantı kurma aşamasında. Yiğit, “Fuarlarda ve dış pazarlarda sürekli kendimizi nasıl geliştirebiliriz diye araştırıyoruz. Hangi ürünlerle daha başarılı olabiliriz, hangi pazarda neye ihtiyaç var, bunları belirleyerek yönümüzü o tarafa doğru geliştirmeye çalışıyoruz,” diyerek gelecek planlarından bahsetti.