VEGGY, bitki bazlı beslenmenin etik, çevresel ve sağlık açısından sunduğu faydalar konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay, küresel olarak “Vegan Ayı” kabul edilen ve “Veganuary” şeklinde tanımlanan Ocak ayını kutlayan VEGGY, Sevgililer Günü ile renklenen Şubat ayında da “Dünyayı Seviyorum” diyerek dünya ve üzerindeki canlılara sevgisini gösteriyor.
Sinan Büdeyri’nin İstanbul Maslak’taki kurucu ortağı ve şefi olduğu Markus Restaurant’ta gastronomi ve sürdürülebilirlik konuşan şefler, gazeteciler ve iş insanlarıyla bir araya gelen VEGGY, bir tam gün boyunca hayvansal kaynaklı etten uzak durulan küresel akım “Etsiz Pazartesi” çağrısını da yineledi.
İki yıldır bitki temelli menüler üzerine çalıştığını belirten Sinan Büdeyri ise “Dünyayı Seviyorum” yemeğinin açılış konuşmasında şunları söyledi: “Pek çok araştırmanın sonucunda epey yol katettim. Bitki temelli menüler enteresan bir alan. Çünkü hayvansal et konusunda her şeyi biliyorum. Ancak, bitkisel bazlı mutfakta işler çok farklı işliyor. Nişastaların etkileri, pişirme dereceleri ve teknikleri farklı, o yüzden bir şef olarak beni çok heyecanlandırıyor. VEGGY ürünlerinin lezzetli olması ise mesleki iştahımı kabartan bir menü hazırlamama imkan sağladı. Dünyada, beslenme yönelimi çeşitli sebeplerden hiç de uzak olmayan bir zamanda bitkisel bazlı ete evrilecek. Bu açıdan VEGGY ile yaptığım iş birliğini çok değerli buluyorum.”
VEGGY’nin bitkisel bazlı etleri lezzetleriyle de fark yaratıyor
Bitki bazlı et ürünleriyle vücudun ihtiyacı olan proteinleri, çeşitli mineral ve vitaminleri sunan VEGGY, besin değeri yüksek, tatmin edici bir gıda çeşitliliğine sahip. Sarı bezelye, pirinç ve buğdaydan elde edilen bitki bazlı proteinler, bitkisel yağlar, doğal renklendiriciler ve bitkisel aromalar içeren VEGGY ürünleri arasında lezzette oldukça iddialı kıyma, köfte, burger, kebap, nugget ve şinitzel yer alıyor.
VEGGY, vegan menülere sahip Big Chefs, Sushico, Num Num, Coni&Co, Cookshop gibi restoranların yanı sıra Starbucks’ta da hayvansal kaynaklı ete alternatif, kendi ürünlerinden oluşan bir lezzet deneyimi sunuyor.