Gıda sektöründe sağlıklı beslenme ve fonksiyonel gıdaların giderek artan önemine vurgu yapan eğitim, katılımcılara fonksiyonel gıdaların bilimsel temellerini anlama ve bu bilgileri endüstriyel uygulamalara nasıl entegre edebileceklerini öğrenme fırsatı sunacak. Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Banu Seydim’in uzmanlığıyla gerçekleştirilecek interaktif eğitimde, katılımcılar fonksiyonel gıdaların sindiriminden hücredeki enerji üretimine kadar geniş bir konu yelpazesinde bilgi edinecek.
Eğitimde, geleneksel gıdalardan başlayarak kefir, tarhana, bulgur, turşu gibi Türk mutfağına özgü fonksiyonel gıdalara odaklanılacak. Bunun yanı sıra dünya genelinde popüler olan probiyotikler, prebiyotikler ve biyoaktif bileşenler gibi konular da ele alınacak. Katılımcılar, eğitim boyunca elde ettikleri bilgileri interaktif tartışmalarla pekiştirme şansına sahip olacak.
Fonksiyonel gıda pazarı Türkiye’de 15 milyar liralık büyüklüğe ulaştı
2023 yılında fonksiyonel gıda pazarının yüzde 100 büyüdüğünü ve Türkiye’deki sektör hacminin 15 milyar TL’ye ulaştığını belirten Karma Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahçekapılı, şunları söyledi: “Tüketicinin artık parasının karşılığında en yüksek fonksiyonu ve kaliteyi aradığını biliyoruz. Satın alabilen, ödeyebilen yüksek fonksiyonellik istiyor. Moral düzeltmek, hastalanmamak, fit kalmak ve rahat uyku uyuyabilmek, parası olanı fonksiyonel gıdaya yönlendiriyor.”
“Fonksiyonel Gıdalarda Moleküler Yaklaşım Eğitimi”nin özellikle gıda, takviye edici gıda ve içecek üretim sektöründe çalışan profesyoneller, gıda sektörü yöneticileri ve üreticileri için bir fırsat niteliği taşıdığını vurgulayan Bahçekapılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu eğitim SETBİR iş birliği ve desteği ile düzenleniyor. Katkıları ve eğitime desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Eğitim, online olarak 16 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Karma Grup olarak fonksiyonel gıda pazarının büyümesiyle birlikte tüketici tercihleri ve yasal mevzuat süreçleri kadar gıda matriksi üzerine eğitim ve seminerlere 2024 yılında da akademinin ve STK’ların katkısı ile devam edeceğiz.”