Cargill, formülündeki Shea Stearin içeriği sayesinde kakao yağıyla eş performans sağlayan, daha uzun raf ömrü ve gelişmiş ısı dayanaklılığı sunan, yerel olarak üretilen kakao yağı eşleniği ürünü Turyağ® TurCao’yu piyasaya sürdü.
Turyağ® TurCao, tablet çikolata, draje, pralin ve gofret gibi çikolata uygulamalarında, kakao yağı eşleniği bir kaplama ve dolgu yağı olarak fark yaratıyor.
Euromonitor’un verilerine göre çikolata tüketiminin yükselişe geçtiği Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde 2023-2028 yılları arasında çikolata pazarının da yüzde 7 oranında büyümesi bekleniyor. Ancak tüketicilerin %15’i, son bir yıl içerisinde bütçelerindeki daralma nedeni ile çikolata tüketimlerini azalttıklarını ifade ediyor. Cargill’in pazarın tüm bu ihtiyaçlarını karşılamak üzere piyasaya sürdüğü Turyağ® TurCao, Türkiye’de kalite ve güvenlik açısından Güvenli Tedarikçi Sertifikasına sahip olan Balıkesir’deki Turyağ fabrikasında üretiliyor.
META Yenilebilir Yağlar Ürün Grubu Direktörü Sonat Akat, “Türkiye’de kakao yağı eşleniğini kendi fabrikamızda yerel olarak ilk kez üretmekten onur duyuyoruz. Turyağ TurCao, üreticilerin ithal ürün kullanımını değiştirmelerine yardımcı olacak, maliyetlerini azaltacak ve Türkiye’de sürdürülebilir ve lezzetli çikolata üretimine yönelik daha fazla esneklik sağlayacak çok önemli bir adım,” diye konuştu.
Turyağ® TurCao, farklı tatlar elde etmek için üreticilere esnek seçenekler sunan ve mükemmel kakao yağı uyumluluğuna sahip bir ürün. Daha uzun raf ömrü, farklı iklim koşulları için gelişmiş ısı dayanıklılığı sağlayan Turyağ® TurCao, çikolata için belirlenen azami yüzde 5 oranında kullanılarak hem çikolata standardı limitlerini karşılıyor, hem fonksiyonalite katıyor ve hem de uygun maliyetli bir çözüm sunuyor.