60. yılını kutlayan Türkiye’nin ilk paketli un markası Sinangil, sosyal medyada başlattığı kampanya ile zengin Türk Mutfağı’nın orijinal lezzet sırlarını gün yüzüne çıkarıyor. Şef ve sosyal medya fenomeni Şükran Kaymak’ın çağrısı ile başlatılan kampanya kapsamında, Sinangil’in Instagram takipçilerinin yolladığı nesilden nesilden aktarılarak aslını koruyan unlu lezzetlerin tarifleri ve bu tariflerin hikayeleri “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabında toplanıyor.
#ununuduymayankalmasın etiketiyle hayata geçen kampanyaya katılım için Sinangil’in Instagram hesabı takibe alındıktan sonra aile yadigarı unlu lezzetlerin yapılışı, bunlarla ilgili anılar ve istenirse eski aile fotoğrafları Sinangil Instagram hesabına doğrudan mesaj (DM) yolu ile iletilmesi gerekecek. Daha sonra kampanyanın yüzü Şükran Kaymak ve Sinangil şeflerinin da aralarında yer aldığı jürinin seçeceği 60 tarif, hikayeleri ile birlikte “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabına girmeye hak kazanacak. Kitapta yer alacak tariflerin hazırlanışının detaylı bir şekilde anlatıldığı videolara ise Sinangil’in sosyal medya hesaplarından ve kampanyaya özel web sitesinden de erişilebilecek. Kampanyayla ilgili detaylı bilgiler, Sinangil’in Instagram hesabından duyurulacak.
Pazarın lideri Sinangil 60 yaşında
Eksun Gıda bünyesinde faaliyet gösteren ve 1963 yılından günümüze un sektörünün gözde markası olan Sinangil’in Türk Mutfağı’ndaki mazisi 60. yılını doldurdu. Türkiye’nin ilk paketli ununu üreten ve perakende un pazarında lider konumda yer alan Sinangil; çok amaçlı unlar, fonksiyonel unlar, geleneksel unlar, hazır ekmek karışımları, irmik, kek unları, geleneksel ürünler, özel amaçlı unlar, glütensiz unlar, pastacılık malzemeleri, pişirme yardımcıları ile tatlı serisi kategorilerinde 200’den fazla ürünü tüketiciyle buluşturuyor. İnsan odaklı bir yaklaşım benimseyen Sinangil, AR-GE merkezinde geliştirdiği yenilikçi ürünler ile ihtiyaca göre un anlayışını sürdürülebilir çalışmalarla destekliyor. Bu doğrultuda, Sinangil Gluten Yok markası altında glütensiz un, ekmek ve atıştırmalıklar üreterek çölyak hastalarına ve glütensiz beslenmeyi tercih edenlere yönelik önemli bir gereksinimi karşılıyor.