Özel günlerde mutfakta olmak ve sevdikleriniz için birşeyler hazırlamak keyifli olduğu kadar artık daha pratik… PanPan Un, unun uzmanlık gerektirdiğini, lezzet sırrının kullanım amacına uygun ürün seçimi olduğunu ve kullanılan doğru unla herkesin doğru lezzete ulaşacağını belirtiyor. Sevgililer Günü’nde PanPan Kek Unu ile bu özel günün simgesi haline gelen enfes bir ‘Red Velvet Kek’ yapabilirsiniz. Kek nemli ve kadifemsi yapısı, yoğun kreması ve yumuşacık lezzetiyle damakları mutlu ederken, kırmızı rengiyle de kalpleri yumuşatıyor. Red Velvet Kek, görüntüsü ve muhteşem lezzeti ile romantik bir akşam yemeği sonrası damaklarda enfes bir tat bırakacak ve PanPan Un ile artık herkes kendi mutfağının lezzet uzmanı olacak.
Evde Lezzet Uzmanı Şimdi Sizsiniz
PanPan Un, evlerin her ihtiyacına uygun, yüksek nitelikli ve lezzetli un seçenekleri, zengin buğday karışımları ve özel harmanlama reçetesi ile Türkiye’nin en hamarat unu olmaya aday. PanPan Un’un, tam buğday, çok amaçlı, sade kek, özel amaçlı baklava-börek ve özel amaçlı buğday unu olmak üzere 4 farklı ürün grubu kullanım amaçlarına uygun olarak ayrılıyor. Marka, her bir PanPan paketinde başka tatlar yakalamak ve lezzette fark yaratmak için ‘evde lezzet uzmanı şimdi sizsiniz’ diyor. PanPan Un Danışman Şefi İbrahim Arslanoğlu’nun PanPan Sade Kek Unu ile hazırlanan ‘Red Velvet Kek’ tarifi;
Malzemeler:
- 4 adet Yumurta
- 1 su bardağı / 200 gr Toz Şeker
- 1 su bardağı / 200 ml Süt
- 1 yemek kaşığı / 15 ml Elma Sirkesi
- 7 yemek kaşığı / 100 gr Tereyağı
- 1 çay kaşığı /5 gr Toz Şekerli Vanilin
- 2,5 su bardağı /350 gr PanPan Özel Amaçlı Sade Kek Unu
- 1 tatlı kaşığı / 10 gr Kabartma Tozu
- Yarım çay kaşığı / 2 gr Toz Kırmızı Gıda Boyası
- 3 tatlı kaşığı / 50 gr Kakao
Kreması için:
- 1 su bardağı / 300 gr Mascarpone Peyniri
- 1,5 su bardağı / 250 ml Krema
- 2 yemek kaşığı / 20 gr Toz Krem Şanti
PanPan Özel Amaçlı Sade Kek Unu, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyerek alın. Kullanmak üzere kenarda bekletin. Sütü ve elma sirkesini bir kapta karıştırın, oda sıcaklığında yirmi dakika bekletin.
Oda sıcaklığında tereyağını karıştırma kabına alın, toz şeker ile mikser kullanarak krema haline getirin.
Yumurtaları teker teker tereyağı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. En son vanilya özütünü ekleyip karıştırın. Süt sirke karışımına gıda boyasını ekleyin ve karıştırın. Süt ve un karışımını kontrollü şekilde kek karışımına ekleyerek kek harcını oluşturun. Pişirme kağıdı serili yuvarlak kek kalıbına kek harcını aktarın ve üzerini düzleyin. Önceden ısınmış 170 C derece fırında 40 dakika pişirin.
Krema için peynirin fazla suyunu süzün, kullanmayın. Peyniri, krema ve toz krem şantiyi mikser kullanarak homojen olana dek çırpın. Çırpılan kremayı dolapta yirmi dakika bekletin. Pişen keki kalıptan çıkarın ve oda sıcaklığında soğutun. Soğuyan keki üç eşit parçaya, yuvarlak plakalar olacak şekilde kesin. Kekin kenarlarından çıkan, tam yuvarlak form için düzeltirken artan kenar kısımlarını kullanmak üzere ayırın. Servis edilecek tabağa kekin en üst dilimini yerleştirin. Üzerine krema sıkın ve diğer kek dilimini yerleştirin. Aynı işlemi diğer kek dilimlerine de uygulayın ve keki oluşturun. Kekin etrafından artan kek parçalarını fırında kurutun, sonrasında robottan çekin toz haline getirin. Hazırlanan toz ile oluşturulan keki süsleyin. Dolapta 2 saat dinlendirin. PanPan Özel Amaçlı Sade Kek Unu ile yapılan Red Velvet Keki dilimleyerek servis edin.