Türk gastronomisinin gelişimi, tohum tedariği, çiftçilerin eğitimi ve desteklenmesi konusunda yarım asırdır yürüttüğü çalışmalarla mutfakların vazgeçilmezi olan Filiz, bu yıl başında tüketicilerle buluşturduğu coğrafi işaret tescilli Mardin bulgurundan ürettiği Filiz Mardin Bulguru ile başarılarını da tescillemeye devam ediyor. 2.Tarım Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi kapsamında açıklanan 2. Gıda Plus Ödülleri’nde Filiz Mardin Bulguru, “En Yenilikçi Yöresel Ürün” ödülünü almaya hak kazandı.
Yerel ürünlerle değer yaratan markaların, global şirketlerle markalaşma hikayelerinin aktarıldığı zirve kapsamında düzenlenen 2. Gıda Plus Ödülleri’nde 70 jüri üyesi çevrimiçi oylama ve tadım yaparak 33 kategoride ‘en yenilikçi’ ürünleri değerlendirdi.
Marka, yeni ürünü Filiz Mardin Bulguru ile medeniyetlere cömertçe kucak açan Mardin’in “Mezopotamya Güneşi” olarak bilinen coğrafi işaret tescilli Mardin bulgurunu Türkiye’nin dört bir yanındaki sofralarla buluşturmayı ve Türk mutfağının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Kehribar sarısı rengi ve özgün rahiyasıyla öne çıkan Filiz Mardin Bulguru ile Filiz, Mardin bulgurunun zengin kültürel mirasımızda yaratıcı kullanımlarının keşfedilmesini amaçlayan projeler hayata geçiriyor.
Filiz, Mardin bulgurunun bilinirliğine katkıda bulunmak misyonu ile yerel ürünlerin ülkemizdeki tüm sofralarında daha fazla yer almasını hedefliyor. Marka, yerel bir ürünün büyük bir marka tarafından sahiplenilmesinin verdiği sorumluluk bilinciyle Mardin bulgurunun hak ettiği bilinirliği kazanması adına çalışmalarına devam ediyor.