• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Türkiye’nin ilk sağlıklı Noodle’u üretiliyor

Türkiye’nin ilk sağlıklı Noodle’u üretiliyor

Hazır yemek tüketimi gün geçtikçe artıyor ve insanlar artık yedikleri gıdaların içeriğini sorgulayarak, sağlıklı olup olmadığına dair araştırmalar yapıyorlar. Bu ihtiyaçları karşılamak ve sağlıklı bir alternatif sunmak amacıyla Eriş Un ve Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi iş birliği ile Türkiye'de bir ilk olan Doğal Probiyotikli Nudo Noodle'ı hazırlandı. Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi'nde ön lansmanı gerçekleştirilen Probiyotikli Nudo Noodle, sektör profesyonellerinden tam not aldı

editor by editor
14/09/2023
in Firmalardan haberler, Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ile ilki gerçekleştirilen Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, gıda alanında uzman isimleri bir araya getirdi. 13-16 Eylül tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilen kongrede, bilim insanları gıda mikrobiyolojisinde önemli bilgileri meslektaşlarıyla paylaştı. Birbirinden değerli isimler farklı konuları ele aldığı konferansta Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Enes Dertli “Probiyotikli Noodle üretimi olan Nudo Noodle Modeli”ni değerlendirdi.

Probiyotikli Noodle üretimi ile ilgili yaptığı açıklamada Nudo Noodle, sindirim sistemi sağlığını desteklemek ve vücudu daha sağlıklı hale getirmek için özel olarak formüle edilmiş probiyotikler içerdiğini belirten Prof. Dr. Enes Dertli, “Probiyotikler, sindirim sistemi sağlığını destekleyen yararlı mikroorganizmalar olarak bilinir. Bu probiyotikler, sindirim sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda faydalı mikroorganizmalar ekleyerek genel sağlığı iyileştirmede etki eder. Noodle sektörü ülkemizde hızla büyümekte ve özellikle 7-28 yaş arası tüketiciler arasında en hızlı büyüyen gıda kategorilerinden biri haline geldi. Üniversite sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirilen bu çalışma ile Noodle’ın fonksiyonel bir ürün olarak değerlendirilebilirliğine katkı sağlamak amacıyla ülkemizde ilk defa Probiyotikli Noodle üretimi gerçekleştirilmiştir. Böylece hem gençler tarafından çok fazla tüketilen Noodle’ı insan sağlığının devamlılığı noktasında katkı sağlayabilen bir ürün haline getirmek hem de Noodle ile ilgili gereksiz manipülasyonlara son vermek hedeflenmiştir,” açıklamalarında bulundu.

Koruyucu, renklendirici ve kimyasal lezzet arttırıcı içermez

Nudo Noodle markası, temelleri 1920’de atılan Türkiye’nin en köklü gıda kuruluşlarından biri olan Eriş bünyesinde yer alıyor. Aynı Eriş çatısı altında 1974 yılından bugüne, ev hanımlarının çok yakından tanıdığı ve severek kullandığı Eriş Un markası da üretiliyor. Nudo’nun hamurundaki lezzetin arkasında Türkiye’nin ilk lezzet ödüllü markası Eriş Un’dan gelen deneyim çok önemli bir yer tutuyor. Nudo Noodle, diğer Eriş markaları gibi tamamen Helal ve Güvenilir Gıda standartlarına uygun, yerli ve milli olarak üretiliyor ve içerisinde renklendirici, yapay koruyucu ve Çin Tuzu olarak bilinen kimyasal lezzet arttırıcı MSG (Monosodyum Glutamat) bulunmuyor.

Tags: #AtatürkÜniversitesi#erzurum#fonksiyonel#gida#GıdaMikrobiyolojisiKongresi#helal#lezzet#NudoNoodle#probiyotik#sanayi#sindirim#üretim#yildizteknikuniversitesi
Previous Post

Cenk Engin, IAOM Eurasia Gala Gecesi’nde ‘Yılın Katkı Maddesi Üretici’ ödülüne layık görüldü

Next Post

FMCG Türkiye pazarı büyümesini sürdürüyor

editor

editor

Related Posts

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı
Firmalardan haberler

Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’nün kadın çiftçilere verdiği eğitimlerin yeni dönemi tamamlandı

by fdturkey
27/05/2025
2. Dardanel Spor Şenliği Coşku İçinde Gerçekleşti
Firmalardan haberler

2. Dardanel Spor Şenliği Coşku İçinde Gerçekleşti

by fdturkey
27/05/2025
İş Dünyasının Yeni Trendi: Kurumsal bağışıklık
Firmalardan haberler

İş Dünyasının Yeni Trendi: Kurumsal bağışıklık

by fdturkey
23/05/2025
Dünya Arı Günü’nde Anavarza Bal’dan Yaşamsal Çağrı
Firmalardan haberler

Dünya Arı Günü’nde Anavarza Bal’dan Yaşamsal Çağrı

by fdturkey
22/05/2025
Sütaş inekleri, markanın 50. yılını kutluyor
Firmalardan haberler

Sütaş inekleri, markanın 50. yılını kutluyor

by fdturkey
22/05/2025
Next Post
FMCG Türkiye pazarı büyümesini sürdürüyor

FMCG Türkiye pazarı büyümesini sürdürüyor

Ak Gıda-İçim Süt çalışanlarında Küresel Çevre Temizliği Hareketine destek

Ak Gıda-İçim Süt çalışanlarında Küresel Çevre Temizliği Hareketine destek

Fi Europe 2023’te gıda bileşenleri dünyası buluşuyor

Fi Europe 2023'te gıda bileşenleri dünyası buluşuyor

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved