Stern Ingredients Turkey Operasyon Müdürü Cenk Engin, Uluslararası Operasyonel Değirmenciler Birliği- Avrasya(IAOM-Eurasia) Kongresi’nde “Değirmencilik Endüstrisi Dalında -Yılın Katkı Maddesi Üreticisi Ödülü “nü aldı.
IAOM bu yılki ödülü verirken sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğinin neden olduğu fiyat dalgalanmalarına uyum sağlama kriterlerine özellikle vurgu yaptı. Stern Ingredients Turkey, MC Mühlenchemie’den zayıf ve kompozit unların kullanımı ile fırın özelliklerinin iyileştirilmesi alanında yaptıkları AR-GE çalışmaları ‘Compozym Toolbox’ ile ödüle layık görüldü. Compozym Toolbox fiyat dalgalanmalarındaki yaşanılan zorluklara tam olarak uyarlanmış karışık unların kullanılmasını sağlıyor.
Compozym Toolbox, geleneksel un ile alternatif ve en önemlisi yerel hammaddelerden yapılan buğday dışı unla birleştirmenin çeşitli yollarını sunmaktadır. Compozym Toolbox’ın kilit unsurlarından biri MCgluten Enhancer’dır. Özellikle gluten fiyatlarının dalgalandığı zamanlarda, gluten kullanımının azaltılmasıyla unlu mamullerin stabilitesini ve hacmini sağlayarak buğday glutenine alternatif oluşturmaktadır.
Buna ek olarak, Compozym Toolbox, fırın sonuçlarından ödün vermeden yüzde 20’ye kadar buğday içermeyen karışık unların entegrasyonunu sağlar. Böylece kaliteli unlar üretmek için yerel olarak yetiştirilen mahsullerin daha sık kullanılmasını sağlar. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde yerel tarımı teşvik ederek ulaşımdaki sorunları-hacmi azaltır.
Compozym gibi yenilikçi yaklaşımlarla Stern Ingredients Turkey, endüstri standartlarının nasıl yeniden tanımlanabileceğini ve inovasyonun aynı anda nasıl daha fazla sürdürülebilirliğe giden yolu açabileceğini gösteriyor.