Antioksidan özelliği zengin yeşil çay, artık prebiyotik lif ve kolajen proteini açısından da zengin. Anadolu’dan bir dünya markası çıkarmak üzere yola çıkan Lazika, geliştirdiği üretim metoduyla protein ve prebiyotik lifi çaya infuse ederek yenilikçi çaylar çıkardı. Yeşil çayı, doğallığını bozmadan üretim aşamasında peptit kolajen ve prebiyotik lif ile buluşturarak Kolajenli ve Prebiyotikli çayları elde etti.
Geliştirilen yeni üretim metoduyla dünyanın en iyi peptit kolajeni, artık yeşil çay ile buluşuyor. “Yeşil çayı üretim aşamasında peptit kolajen ve prebiyotik lif ile buluşturduk,” diyen Lazika Kurucu Ortağı Emre Erçin, “Geliştirdiğimiz üretim metoduyla protein ve prebiyotik lifi çaya infuse ettik. Böylece antioksidan özellikleri zengin yeşil çayımız hem prebiyotik lif hem de kolajen proteini açısından zengin hale gelmiş oldu. Kullanmış olduğumuz prebiyotik, guar fasulyesinden elde edilen yüzde 100 bitkisel ve hidrolize edilmiş, yüksek ısıdan etkilenmeyen bir doğal liftir. Kullandığımız kolajen yüzde 100 hidrolize edilmiş, peptit sığır kolajenidir,” diye ekliyor.
Prebiyotik ve Kolajen sağlığımız açısından neden önemli?
Kaliteli prebiyotik tüketimi bağırsak florasındaki yararlı bakterilerin yaşamasına ve çoğalmasına elverişli bir ortam sağlayarak, genel sindirim sistemi sağlığını olumlu yönde etkiliyor.
Vücuttaki bütün proteinlerin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturan kolajen, cilt, saç ve eklem sağlığının yanında bağırsak sağlığına da destek oluyor.
Polifenol ve kateşin açısından zengin yeşil çayın doğallığından ödün vermeden yaratılan modern çağın süper çayları
İnovatif bir ürün olarak karşımıza çıkan Lazika Kolajenli Yeşil Çayın içinde eklem, tırnak ve cilt sağlığına katkı sağlamak üzere yeşil çaya ek olarak selenyum, kuşburnu, hibiskus ve portakal kabuğu yer alıyor.
Lif ile zenginleştirilmiş Lazika Prebiyotik Yeşil Çayın içinde ise Rezene, Papatya, Barut Ağacı Kabuğu ve Vitamin D3 bulunuyor. Her çay poşeti 237 mg kolajen, 301 mg ise prebiyotik lif içeriyor.