1979’da kokularla başlayan, ham maddeler, sıvı sabun pompası üretimiyle devam eden PARKİM GROUP’un faaliyet alanları PARKİM FLAVORS AND FOOD INGREDIENTS markası ile AROMA ÜRETİMİ ve GIDA KATKILARI dağıtımıyla büyüyor.
Esans ve sıvı sabun pompası üretimi, kozmetik ve endüstriyel gruplarda temsilcilik ve dağıtım yapan, 50 yılı aşkın profesyonel deneyimiyle kozmetikten, deri tekstil, yapı sanayine faaliyet gösteren PARKİM GROUP gıda sektöründeki yatırımlarıyla da büyüyor.
Firmanın 2. nesil yöneticisi, Yüksek Kimya Mühendisi İpek Müstecaplıoğlu kuruluş sürecini şu sözlerle anlatıyor:
“Bu yola çıkarken hedefimiz Parkim Group un profesyonel vizyonunu Parkim Flavour& Food Ingredients markamıza aroma üretimi ve gıda katkıları temsilcilikleriyle aktarabilmekti. Her iş kolumuzda olduğu gibi iddiamız dünya çapında bir hizmet kalitesiyle iş ortaklarımıza servis vermek. “
Doğru pazar araştırma ve Ar-Ge dönemi
Bu yolculuğa başlamadan önce çok uzun bir AR-GE ve fizibilite sürecinden geçtiklerini aktaran İpek Müstecaplıoğlu, “Bu süreçte doğru ekibi kurmak bizim için çok önemliydi. Bugün bünyemizde bulunan tecrübeli aromatisyenlerimiz ve yine yurt dışından sektöründe öncü uluslararası danışman aromatisyenlerle birlikte koordineli olarak çalışmaktayız. Kurduğumuz son teknoloji ile donatılmış üretim tesisimiz ve arge laboratuar alanlarımızla, müşterilerimize aroma üretimi ve gıda katkıları konusunda hizmet sağlamaktayız,” dedi.
Uluslararası kalite standartları ve regülasyon
Parkim Flavour&Food Ingredients markasının aroma üretimi Gebze Organize İhtisas yerleşkesindeki yeni Gıda Aroma Üretim tesisinde gerçekleşiyor. Gıda’nın kalite ve belgelendirmedeki hassasiyetini göz önüne alarak, firmamız FSCC 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi kapsamında hareket ediyor ve gerekli ISO, GMP, HELAL, KOSHER gibi belgeleri iş ortaklarına sunabiliyor. Regülasyonların sürekli güncelliğini de takip eden Ar-Ge ekibi özellikle ihracat, yurt dışı pazarlarının da taleplerine göre gerekli belgelendirmeleri sağlayabiliyor ve bu konuda sürekli kendi ekibini de eğitimlerle destekliyor.
Zamansız lezzetlere yenilikçi dokunuşlar
Özellikle sıvı tatlı grubunda geniş bir aroma portföye sahip firmamızın belirli klasik tatları yenilikçi dokunuşlarıyla öne çıkıyor. Buradaki vizyonumuzda, sektörde yeni bir oyuncu olarak aslında zamansız diye nitelendirebileceğimiz bu tatları, biraz daha yeni neslin beklentilerine uygun strateji ve trendlerle modernleştirmek. Klasik lezzetleri modern dokunuşlarla yeniden kurgulayarak dünyanıza yenilikle getirmeyi ve birlikte büyümeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda günümüzde özellikle Z kuşağı inovatif farklı tatlarla yepyeni deneyimler yaşamayı ve bunları paylaşmayı çok seviyor. Biz de bu trende uygun aronya, çarkıfelek, liçi, portakal çiçeği, sakura gibi farklı tatlar geliştiriyoruz .Bu aromaları iş ortaklarımızın projelerinde birlikte çalışmaktan ve Ar-Ge aşamasından markete kadar olan yolculuklarında onlarla birlikte yol almaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Gıda Sektörüne Bütünleyici Servis: GIDA KATKILARI
Sektöre ilk olarak sıvı aromalar ile girdiklerini aktaran İpek Müstecaplıoğlu; “Sıvı aromalar fırıncılık, çikolata, şekerleme, dondurma, içecek sektörlerine hitap ediyor. İleriye dönük yatırımlarımız hızla devam ediyor e zaman içerisinde farklı teknolojiler de kullanmayı hedefliyoruz. Aroma üretimimizin yanı sıra müşterilerimizin üretim esnasında kullandıkları bazı gıda katkılarını da ithal edip gerek stok tutarak gerekse temsilcilik bazında bu taleplerini de karşılamaya çalışıyoruz. Bunlar ayçiçek lesitini, lifler, proteinler gibi genel ve bazıları daha nitelikli özel gıda hammaddelerinden oluşuyor.
Aynı zamanda günümüzde bitki bazlı kavramı da hayatımıza yeni giren başlıklardan. Biz de bu kategoriye uygun özel hammaddeler getirerek müşterilerimize sunuyoruz. Bunlardan bir kaçı vegan ürünlerde kullanılabilen bezelye proteini, buğday lifi, doğal antioksidanlar, içecek sektöründe bitki bazlı süt üretiminde kullanılabilecek yulaf konsantreleri, şeker azaltmaya yönelik ve nihai tüketicinin sağlıklı konseptini destekleyecek ürün geliştirmesini sağlayan prebiyotik bir lif olan fructo-oligosaccharide(FOS) gibi ham maddeler. Özellikle sağlığa zararı artık genel olarak kabul gören şeker ve şeker türevi ürünler yerine prebiyotik lif kullanımına katkıda bulunduğumuz için ülkemiz adına da sevinmekteyiz,” dedi.