Türkiye’nin en fazla süt ve süt ürünleri üretimini gerçekleştiren ve 6 fabrikasıyla sektörün en büyük üreticisi olan Ak Gıda, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’ndaki standında İçim, Président ve Masterini markalarıyla gastronomi profesyonelleri ve meraklılarını ağırladı. Şef Sedat Yaman’ın krema, süzme yoğurt ve peynir çeşitleriyle hazırladığı lezzetli ikramlar ve peynir dolgulu makarna, tereyağlı kruvasan, bitkisel krema ile yapılmış dolgulu çikolata gibi atölye çalışmaları konferans katılımcıları ve stant ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu.
Ak Gıda, dünya gastronomisinin en önemli organizasyonlarından biri olan ve bu yıl “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” teması ile gerçekleştirilen VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nın destekçileri arasında yer aldı. Ak Gıda olarak Ar-Ge faaliyetleriyle tüketicilerinin ihtiyaçları doğrultusunda kaliteli, besleyici ve lezzetli ürünler ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda çevre dostu ambalajlar geliştirmeye devam ettiklerini belirten Ak Gıda Pazarlama Direktörü Selin Dora Falayşu bilgileri verdi: “Bu konferanstaki standımızda, tüketici markamız İçim ve Président ile birlikte ev dışı tüketim pazarına yeni sunduğumuz markamız Masterini de yer aldı. Böyle etkinlikleri hem sektörün profesyonelleri ve geleceğin şef adayları hem de tüketiciler için faydalı buluyoruz. Şefimiz Sedat Yaman standımızda gün boyu tadım şovları yaptı ve gördük ki yemek pişirmek giderek daha fazla insan için tutku oluyor. Biz de bu tür etkinliklerle ürünlerimizin farklı kullanım alanlarını anlatmaya devam edeceğiz.”