• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Kurumsal yemek pazarına 65 milyon dolarlık inovatif buluş

Kurumsal yemek pazarına 65 milyon dolarlık inovatif buluş

Yeni ofis düzeniyle birlikte değişen çalışan gereksinimleri ve artan maliyetlerin öğle yemeği giderlerini ağır bir külfet haline getirmesi, şirketleri çıkmaza sürükledi. İşverenler uzun süredir, öğle yemeği sorununu daha az harcayarak çözebileceği ve aynı zamanda çalışanlarını da mutlu edebileceği alternatif yollar arayışında. Dünyanın en iyi ofis tasarımlarına sahip sektör devlerinden esinlenen Meal Box, bir ilke imza atarak “Ofis Restoranları” kavramını Türkiye’ye taşıdı.

editor by editor
26/10/2022
in Haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

 

Bazı şirketler ofise dönmeyi zorunlu tutsa da esnek çalışmayı benimseyen ve kalıcı hale getiren şirketlerin sayısı oldukça fazla. Klasik düzende devam etmek isteyen kurumlar, çalışanlarını ikna etmek için birçok yaratıcı teşvikler sunsa da artık kimse haftanın beş günü ofise gitmek istemiyor. Bu durum, çalışanların yan haklarına ilişkin düzenlemeleri de beraberinde getiriyor. Yan haklar arasında gündemi en çok meşgul edense öğle yemeği konusu. Enflasyona yenilen yemek kartları, pahalılaşan restoranlar, ucuz ama kalitesiz alternatifler, kapanan yemekhaneler ve son zamanlarda çalışanların çok daha talepkar oldukları sağlıklı beslenme isteği işvereni zora soktu.

Meal Box CEO’su Murat Demirhan, “Çalışanların ‘bugün ne yesem?’ sorularıyla bundan yaklaşık 10 yıl önce başlayan kriz, Meal Box’ın doğmasına sebep oldu. Bugünkü soru daha çok nerede ve kaça yesem? 2014 yılında ne yesem sorusuna abonelik modeliyle her gün ofislere çalışanların ayağına götürdüğümüz sağlıklı ve lezzetli paket yemeklerle çözüm bulmuştuk. Zamanla paketli yemekleri çeşitlendirdik. Pandemide şirketlerin restoranını kapatması, evden çalışma sistemine geçilmesi ve hijyen endişesiyle dışarıdan yemek siparişine mesafeli durulması gibi nedenlerle paketli yemek hizmeti altın çağını yaşadı. Aboneliklerimiz %70’lere çıkarken, sektör 10 kat büyüdü. Pandemiden sonra dinamikler çok hızlı değişir oldu. Özellikle son iki yılda ofislerin doğası da değişti. Paketli yemek modelinin yeterli olmadığını gördük. Hem çalışanı hem de iş vereni çıkmaza sokan öğle yemeği sorununa nasıl nefes aldırabiliriz diye düşündük. İhtiyaca, talebe uygun çözümler geliştirmeye odaklandık. Ve Türkiye’de bir ilk olan ‘Ofis Restoranları’ projesini hayata geçirdik,” dedi.

Açıklamalarını sürdüren Demirhan, “Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’na (YESİDEF) göre, Türkiye’nin iş gücü bugün 29 milyon kişiden oluşuyor. Türkiye’de yemek servisi endüstrisi taşımalı yemek, yerinde yemek, toplu yemek ve paket yemek hizmetleriyle 6.5 milyar dolarlık yıllık ciroya sahip devasa bir sektör. Bugün 4.000 şirket bu alanda hizmet veriyor ve 1,5 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Pandemi sonrası işyerlerinin açılışıyla yemek endüstrisi daha da büyüdü. Yıl sonuna kadar da kapasitede %10-15’lik bir yükseliş bekleniyor. ‘Ofis Restoranları’ sistemi bize 65 milyon dolar ekstra kazanç getirecek. Premium Ofis ilk restoranımız oldu. Bundan sonra gelen taleplere göre yeni ofis restoranları devreye sokacağız. Önümüzdeki yıl İstanbul’da en az 10 yemekhaneyi daha dönüştürecek ve ofis restoranlarının sayısını artıracağız,” değerlendirmelerinde bulundu.

Tags: #beslenme#gida#gidahaberleri#gıdafaaliyetleri#gıdaşirketleri#Mealbox#MuratDemirhan#ofis#paketligıda#premiumofis#restoran#urun#yemek#yemekhane#YESİDEFpandemi
Previous Post

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Çekya’ya ortak yatırım çağrısı yaptı

Next Post

İhracat firmalarının yurt dışında fuara katılırken dikkat etmesi gerekenler

editor

editor

Related Posts

TÜGİS, Tüketicileri Küflü Gıdalardaki Tehlikeye Karşı Uyardı
Haberler

TÜGİS, Tüketicileri Küflü Gıdalardaki Tehlikeye Karşı Uyardı

by fdturkey
07/05/2025
McVitie’s Çikolatalı Digestives 100. Yılında Muhteşem Kutlamalarıyla Dünya Sahnesinde
Haberler

McVitie’s Çikolatalı Digestives 100. Yılında Muhteşem Kutlamalarıyla Dünya Sahnesinde

by fdturkey
07/05/2025
Alfa Laval, Expoliva 2025’te büyük kapasiteli zeytinyağı üretimi sistemini tanıtacak
Haberler

Alfa Laval, Expoliva 2025’te büyük kapasiteli zeytinyağı üretimi sistemini tanıtacak

by fdturkey
07/05/2025
Haberler

Doğal İçerikli Ürün Tercih Edenler İçin Yeni Bir Seçenek: Keçiboynuzu Unu

by fdturkey
07/05/2025
İçim Süt, 2024 İstanbul İhracat Şampiyonu oldu
Haberler

İçim Süt, 2024 İstanbul İhracat Şampiyonu oldu

by fdturkey
02/05/2025
Next Post
İhracat firmalarının yurt dışında fuara katılırken dikkat etmesi gerekenler

İhracat firmalarının yurt dışında fuara katılırken dikkat etmesi gerekenler

İtalya ve Türkiye arası ticarette yeni rekor

İtalya ve Türkiye arası ticarette yeni rekor

Akbank, 2022’nin ilk yarısında 639 milyar TL kredi desteği sağlayacak

Akbank’tan Türk ekonomisine 2022’nin ilk dokuz ayında 690 milyar TL kredi desteği

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved