Yeni yayınlanan bir rapora göre, küresel süt proteini izolatı pazarının 2030 yılına kadar 3,45 milyar ABD Dolarına ulaşması bekleniyor. Pazar, öncelikle fonksiyonel yiyecek ve içecekler, sporcu beslenmesi ve bebek maması endüstrilerinden gelen talepteki artıştan kaynaklandığı düşünülmektedir.
Süt proteini izolatı, yüksek protein içeriğine sahip bir protein ürünüdür. Pıhtıları sütten ultrafiltrasyon işlemiyle ayırarak ardından korumak için tuz ekleyerek üretilir. Nihai ürün, çok yüksek protein içeriğine sahiptir, bu da onu sporcu beslenme ürünlerinde ve diyet takviyesi olarak kullanım için ideal hale getirir.
Gelişmekte olan spor beslenme endüstrisi, süt proteini izolatı pazarının önemli bir itici gücüdür. MPI’ler, mükemmel bir protein kaynağı sağladıkları ve vücut tarafından kolayca sindirildikleri için sporcu beslenme ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tüketiciler arasında fitness ve sağlık bilincinin artan popülaritesi sektörü genişletiyor.
Süt proteini izolatı toz halinde mevcuttur. Unlu mamuller, şekerleme ve mandıra ürünleri gibi çeşitli yiyecek ve içecek uygulamalarında kullanılabilir. Tam bir proteindir ve insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm temel amino asitleri içerir. Süt proteini izolatı oldukça besleyici ve kolay sindirilebilir bir üründür.