Banvit BRF, “Akıllı Çocuk Sofrası” toplum genelinde gıda israfı ve bilinçli beslenme konularında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
29 Eylül, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nun girişimiyle dünyadaki gıda israfına dikkat çekmek amacıyla “Küresel Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü” olarak kutlanıyor. Günün anlam ve önemi nedeniyle Banvit BRF’in gıda israfının önlenmesine yönelik çalışmalarını anlatan Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, sürdürülebilirlik odaklarının yalnızca üretim süreçleri ile sınırlı kalmadığını, aynı zamanda toplumsal alanda yürüttükleri “Akıllı Çocuk Sofrası” projesiyle gıda israfının azaltılmasına katkı sağlamayı ve bu konuya dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirtti.
Artan gıda krizinin günden güne etkisini hissettirdiğini belirten Gündüz, “Türkiye’nin önde gelen gıda üreticilerinden biri olarak sorumluluklarımızı biliyor ve üretim süreçlerimizi sürdürülebilirlik perspektifinde optimize ediyoruz. Tesislerimiz sıfır gıda kaybı modeliyle çalışıyor. Bandırma kampüsümüzde arıttığımız suyun %43’ünü içme suyu kalitesinde geri kazanıyoruz. Üretim süreçlerimizde ortaya çıkan organik atıkları yeniden işleyerek ürettiğimiz ham maddeyi balık yemi ile evcil hayvan gıdası üreten firmalara satıyor ve hayvan beslenmesine de katkı sağlıyoruz. Bu uygulamalarımızla kalmıyor, gıda israfı ve bilinçli beslenme konusuna duyarlı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla da projeler yürütüyoruz,” dedi.