Artık kahvenin bile doğadan gelmesi gerekmiyor. Hücresel tarımın bir başka ilerlemesinde, ilk kahve “hücreleri” grupları, Finlandiya hükümetine ait bir kamu araştırma enstitüsü olan VTT Teknik Araştırma Merkezi tarafından bir biyoreaktörde üretildi.
Enstitü yaşanan bu gelişme ile ilgili, “Yenilik, kahve üretimini daha sürdürülebilir hale getirmeye yardımcı olabilir,” dedi.
Kahve, kıtlığı olan ve bu yıl maliyetleri artan gıdalardan biri olarak gösteriliyor. Bu noktaların her ikisi de artan talep ve geleneksel kahve tarımıyla ilgili sayısız sürdürülebilirlik zorluğu ile daha da kötüleşebilir.
Et ve süt gibi hayvansal ürünlerin çoğaltılmasında kullanılan teknolojilere benzer şekilde, besin ortamıyla doldurulmuş biyoreaktörlerde yüzen kahve hücresi kültürleri çoğalmaya başlar. Biyokütle analizlerinden sonra bir kavurma işlemi geliştirildi ve yeni kahve VTT’nin eğitimli duyu paneli tarafından değerlendirildi.
Araştırma ekibinin lideri Dr. Heiko Rischer, “VTT’de bu proje, geleneksel olarak tarım tarafından üretilen günlük ve tanıdık ürünlerin biyoteknolojik üretimini geliştirmeye yönelik genel çabamızın bir parçası oldu. Bunun için aynı zamanda bitki hücreleri de kullanıyoruz,” dedi.