İtalyan fesleğeni ve dünyaca ünlü İtalyan peynir çeşitlerinden birisi olan Parmigiano Reggiano ile üretilen, kremamsı dokusuyla Pesto Barilla’; yenilenen “kaşıklanabilir” kavanozuyla raflardaki yerini aldı. Sürdürülebilir tarım metoduyla üretilen fesleğen kullanan küresel seviyedeki ilk sos markası olan Pesto Barilla, yeni kavanoz tasarımıyla ürün israfının da önüne geçmeyi hedefliyor.
Barilla’nın, makarna sosları arasında bağımsız bir marka olarak konumlandırmayı hedeflediği yeni stratejisine paralel olarak Pesto Barilla, kullanımı daha kolay ve daha modern yeni kavanozu ile lezzet düşkünlerinin sofralarına konuk oluyor. Yeni kavanozu, tüketicilerin kavanozun dibinde kalan tüm sosu bir kaşık ile kolayca almasını ve bir damla sosun bile israf edilmemesini sağlıyor.
İtalya’nın Parma ve Modena bölgelerinde üretilen coğrafi işaretli bir peynir çeşidi olan Parmigiano Reggiano kullanılarak üretilen Pesto Barilla, aynı zamanda sürdürülebilir tarım metoduyla üretilen fesleğen kullanan küresel seviyedeki ilk sos markası olarak da öne çıkıyor.