Gıda endüstrisi için krema pazarı, özellikle değişen tüketici zevkleri ve tercihleri nedeniyle son birkaç yılda hızla ivme kazandı. Bu yükseliş büyük ölçüde Asya mutfaklarının dünya çapındaki tüketiciler arasında, özellikle de ABD’de artan popülaritesine bağlanabilir. Ayrıca, hazır yemeklere olan talebin artması, çeşitli türlerdeki kremaların tüketimini de arttırdı. Yemek servisi endüstrisi pazarı için krema pazarındaki kilit yemek servisi kanallarından bazıları; restoranlar ve kafeler, oteller ve moteller, hazır yemek şirketleri ve barlardır. Kullanılan çeşitli kremalar genellikle, süt kreması, sebze veya karışımlı kremalardır.
Egzotik tatlara hazır ürünlere yönelik artan talep, gıda endüstrisinde krema alımını desteklemeye devam ediyor. Dünya çapındaki nüfusun protein ve vitaminler açısından zengin sağlıklı gıda ürünleri tüketmeye yönelik artan eğilimi, gıda endüstrisi pazarı için krema pazarını arttıran dikkate değer bir diğer faktör. Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki büyük süt firmalarının varlığı, pazar büyümesine büyük bir ivme kazandırıyor.
Bir diğer lezzet arttırıcı faktör: krem şanti
Turta, kek, dondurma gibi gıdaların artan tüketimi, sundae, kek, sıcak çikolatalı milkshake, waffle, cheesecake ve pudinglere olan talebin krem şanti pazarını büyüten ana etken olması bekleniyor.
Krem şanti, pastalar ve profiteroller dahil olmak üzere çeşitli tatlılarda ve imza pastalarda dahil olmak üzere çoğu lezzet için dekoratif bir bileşen olarak yaygın olarak kullanılıyor. Bunun da talebi körüklemesi ve dolayısıyla pazar büyümesini arttırması muhtemel.
Aromalı krem şantiler pazarı büyütecek
Artan sağlık bilinci nedeniyle %30 ila %36’dan daha az yağ içeren hafif krem şantiye olan yüksek talep de pazar büyümesini arttıracaktır. Ayrıca çikolata, kahve, vanilya, gül, tarçın, kahlua ve portakal gibi aromalı krem şantilerin ortaya çıkışının talebi daha da arttıracağı tahmin ediliyor.