Gıda sektörü içerisinde en hızlı büyüyen faaliyet alanlarından biri olan dondurma, her yıl artan binlerce tonluk üretim kapasitesi ile gelişimini devam ettiriyor. Dondurmanın mevsimsizlik algısının toplum nezdinde yerleşmesi, artisan dondurma kültürü ile yaz-kış açık olan dondurmacılar gibi birçok metrik bu yükselişte belirleyici bir rol üstleniyor. Hızlı büyümesi ile dikkat çeken dondurma sektöründe nitelikli eleman ihtiyacı da giderek artıyor. Sektörün gün geçtikçe büyümesinin sevindirici olduğunu söyleyen Serez Dondurmacısı Kurucusu Serdar Kemahlı, Türkiye’nin yeni nesil dondurmacılık anlayışının başarılı temsilcilerinden biri olarak duydukları sorumluluk gereği istihdama katkı sağlamak amacıyla kaliteli eleman yetiştirmek için Kremista sertifika programını hayata geçirdiklerini vurguladı.
“Dört mevsim dondurma sunuyoruz”
Dört mevsim mağazalarında müşterilerini ağırladıklarını belirten Kemahlı, “Mevsimine uygun ve doğal malzemelerle hazırladığımız dondurmaların yanı sıra salep, çikolata, sıcak çikolata ya da profiterol gibi ürünlerimizle müşterilerimizin yaz-kış aradığı lezzetlerin uğrak noktası olmayı başarıyoruz. Dondurmacılardaki mevsimsellik algısını kırmak için yürüttüğümüz tüm bu çalışmalar sonucunda istediğimiz noktaya doğru adım adım ilerlerken sektörümüzün bir başka ve önemli sorunu ile yüzleştik. Nitelikli eleman konusu, butik dondurmacılıkta her zamankinden daha önemli bir hal aldı. Yeni nesil dondurmacılık anlayışı, diğerlerine hiç benzemiyor. Dolayısıyla bu anlayışa uyum sağlayabilecek, dondurmanın kimyasından ve dilinden anlayan nitelikli elemanlara ihtiyacımız var,” dedi.
Kremista sertifika programı ile yeni dondurma ustaları geliyor
Serez Dondurmacısı olarak hayata geçirdikleri Kremista sertifika programı ile sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirten Serdar Kemahlı açıklamalarının devamında, “Türk dondurma sektörünün gelişmesi, markalaşması ve yeni nesil dondurmacılık anlayışında global bir kimlik kazanmasını çok önemsiyoruz. Bunun için sektörde büyük bir açık olan nitelikli eleman ihtiyacı için sertifika programı başlattık. Bu program ile yeni nesil dondurmacılığın dinamikleri ve öğretileriyle eğitilecek dondurma ustaları yetiştireceğiz. Programımızın isminin Kremista olarak adlandırılmasının sebebi ise dondurmanın ana malzemesinin ‘krema’, yani süt kaymağı olması. Amacımız Kremista eğitim programı ile kişilerin eğitime tabi tutulması ve meslek öğrenme sertifikası ile kalifiye dondurma ustası seviyesine ulaşabilmesi. Programımız teorik ve pratik olarak toplamda bir ay sürüyor ve süreci başarıyla tamamlayan kişiler diplomalarını almaya hak kazanıyor ve meslek öğrenme programı sayesinde çok daha rahat iş bulabiliyor. Diplomamız Türkçe ve İngilizce olarak veriliyor böylece katılımcılar yurtdışında da zorlanmadan fırsatı yakalıyor. Üstelik eğitim sonunda Serez Dondurmacısı bünyesinde garanti iş imkânı da sunuyoruz. Bu noktadan hareketle Kremista programımızın hem nitelikli eleman hem de istihdam anlamında sektöre ve alanında profesyonelleşmek isteyenlere büyük avantaj sağlayacağını düşünüyoruz,” sözlerine yer verdi.