• Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
  • English
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Food Turkey
No Result
View All Result
Serez Dondurmacısı, mesleki eğitim programına katılanlara sertifika vererek iş fırsatı sunuyor

Serez Dondurmacısı, mesleki eğitim programına katılanlara sertifika vererek iş fırsatı sunuyor

editor by editor
04/07/2022
in Firmalardan haberler
Reading Time: 2 mins read
A A

Gıda sektörü içerisinde en hızlı büyüyen faaliyet alanlarından biri olan dondurma, her yıl artan binlerce tonluk üretim kapasitesi ile gelişimini devam ettiriyor. Dondurmanın mevsimsizlik algısının toplum nezdinde yerleşmesi, artisan dondurma kültürü ile yaz-kış açık olan dondurmacılar gibi birçok metrik bu yükselişte belirleyici bir rol üstleniyor. Hızlı büyümesi ile dikkat çeken dondurma sektöründe nitelikli eleman ihtiyacı da giderek artıyor. Sektörün gün geçtikçe büyümesinin sevindirici olduğunu söyleyen Serez Dondurmacısı Kurucusu Serdar Kemahlı, Türkiye’nin yeni nesil dondurmacılık anlayışının başarılı temsilcilerinden biri olarak duydukları sorumluluk gereği istihdama katkı sağlamak amacıyla kaliteli eleman yetiştirmek için Kremista sertifika programını hayata geçirdiklerini vurguladı.

“Dört mevsim dondurma sunuyoruz”

Dört mevsim mağazalarında müşterilerini ağırladıklarını belirten Kemahlı, “Mevsimine uygun ve doğal malzemelerle hazırladığımız dondurmaların yanı sıra salep, çikolata, sıcak çikolata ya da profiterol gibi ürünlerimizle müşterilerimizin yaz-kış aradığı lezzetlerin uğrak noktası olmayı başarıyoruz. Dondurmacılardaki mevsimsellik algısını kırmak için yürüttüğümüz tüm bu çalışmalar sonucunda istediğimiz noktaya doğru adım adım ilerlerken sektörümüzün bir başka ve önemli sorunu ile yüzleştik. Nitelikli eleman konusu, butik dondurmacılıkta her zamankinden daha önemli bir hal aldı. Yeni nesil dondurmacılık anlayışı, diğerlerine hiç benzemiyor. Dolayısıyla bu anlayışa uyum sağlayabilecek, dondurmanın kimyasından ve dilinden anlayan nitelikli elemanlara ihtiyacımız var,” dedi.

Kremista sertifika programı ile yeni dondurma ustaları geliyor

Serez Dondurmacısı olarak hayata geçirdikleri Kremista sertifika programı ile sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirten Serdar Kemahlı açıklamalarının devamında, “Türk dondurma sektörünün gelişmesi, markalaşması ve yeni nesil dondurmacılık anlayışında global bir kimlik kazanmasını çok önemsiyoruz. Bunun için sektörde büyük bir açık olan nitelikli eleman ihtiyacı için sertifika programı başlattık. Bu program ile yeni nesil dondurmacılığın dinamikleri ve öğretileriyle eğitilecek dondurma ustaları yetiştireceğiz. Programımızın isminin Kremista olarak adlandırılmasının sebebi ise dondurmanın ana malzemesinin ‘krema’, yani süt kaymağı olması. Amacımız Kremista eğitim programı ile kişilerin eğitime tabi tutulması ve meslek öğrenme sertifikası ile kalifiye dondurma ustası seviyesine ulaşabilmesi. Programımız teorik ve pratik olarak toplamda bir ay sürüyor ve süreci başarıyla tamamlayan kişiler diplomalarını almaya hak kazanıyor ve meslek öğrenme programı sayesinde çok daha rahat iş bulabiliyor. Diplomamız Türkçe ve İngilizce olarak veriliyor böylece katılımcılar yurtdışında da zorlanmadan fırsatı yakalıyor. Üstelik eğitim sonunda Serez Dondurmacısı bünyesinde garanti iş imkânı da sunuyoruz. Bu noktadan hareketle Kremista programımızın hem nitelikli eleman hem de istihdam anlamında sektöre ve alanında profesyonelleşmek isteyenlere büyük avantaj sağlayacağını düşünüyoruz,” sözlerine yer verdi.

Tags: #artisan#artisandondurma#butikdondurmacılık#dondurma#dondurmacesitleri#dondurmasektörü#faaliyet#gida#gidasektoru#gıdadönüşümü#gıdaendüstrisi#gıdafaaliyetleri#gıdafaalliyetleri#Kremista#Kremistasertifika#SerdarKemahlı#SerezDondurmacısı#üretim
Previous Post

Balparmak, toplumsal dayanışma projeleri kategorisinde ödül aldı

Next Post

Akbank Private Banking, dijital hizmette Orta ve Doğu Avrupa’nın en iyisi seçildi

editor

editor

Related Posts

ETi ve Yuvam Dünya Derneği, “İklim Şampiyonları” programıyla çocuklara sürdürülebilirlik bilinci aşıladı   
Firmalardan haberler

ETi ve Yuvam Dünya Derneği, “İklim Şampiyonları” programıyla çocuklara sürdürülebilirlik bilinci aşıladı  

by fdturkey
12/06/2024
Muratbey, üretimden tüketime israfın önlenmesi için çalışıyor 
Firmalardan haberler

Muratbey, üretimden tüketime israfın önlenmesi için çalışıyor 

by fdturkey
10/06/2024
Eriş, Nudo ile yeni bir dönemi başlattı, noodle’ı sağlıklı beslenmenin bir parçası yaptı
Firmalardan haberler

Eriş, Nudo ile yeni bir dönemi başlattı, noodle’ı sağlıklı beslenmenin bir parçası yaptı

by fdturkey
06/06/2024
Atakey, yılın ilk çeyreğini rekorla kapattı
Firmalardan haberler

Atakey, yılın ilk çeyreğini rekorla kapattı

by fdturkey
06/06/2024
Tadelle Antep fıstıklı çikolata, “Superior Taste Award”ta iki yıldızın sahibi oldu
Firmalardan haberler

Tadelle Antep fıstıklı çikolata, “Superior Taste Award”ta iki yıldızın sahibi oldu

by fdturkey
05/06/2024
Next Post
Akbank Private Banking, dijital hizmette Orta ve Doğu Avrupa’nın en iyisi seçildi

Akbank Private Banking, dijital hizmette Orta ve Doğu Avrupa’nın en iyisi seçildi

Marine Kollajen, yaz smoothielerinize eşlik ediyor

Marine Kollajen, yaz smoothielerinize eşlik ediyor

GCA, geleneksellik ve modernliğin birleştiği özel tasarım cam şişe projesini hayata geçiriyor

GCA, geleneksellik ve modernliğin birleştiği özel tasarım cam şişe projesini hayata geçiriyor

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE MAGAZINE

The Latest Video News

Newsletter

  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın
Call us: +90 212 454 22 22

© Copyright 2025, All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Medya Kit
  • Dergimize Abone Olun
  • E-Dergi
  • Bize Ulaşın

© Copyright 2025, All Rights Reserved