Türkiye’nin süt ve süt ürünleri sektöründe 65 yılını dolduran Bahçıvan Gıda, “Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi”nden ödülle döndü. Türkiye’nin ilk ve tek probiyotik süzme peyniri olan Bahçıvan Probiyotik Süzme Peynir ile etkinlikte “En Yenilikçi Probiyotik İçerikli Ürün” ödülüne layık görüldü.
Alanında başarılı 68 seçkin jüri üyesinin iki kademeli değerlendirmesi sonucu belirlenen ödülü, Bahçıvan Gıda adına Ar-Ge Müdürü Öykü Güvenç aldı.
Türkiye’nin ilk ve tek probiyotik Süzme Peyniri olan Bahçıvan Probiyotik Süzme Peynir içerdiği Chr. Hansen tescilli, dünyada en fazla kullanılan ve en önemli probiyotik bakterilerinden biri olan LA-5 ile sindirim sistemini düzenleyen, bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı, aynı zamanda stres seviyesinin bağırsaklarda yarattığı olumsuz etkinin azaltılmasına, kolesterol seviyesinin düşürülmesine ve alerjilere karşı korunmada destek sağlamasıyla da biliniyor.
Bahçıvan Probiyotik Süzme Peynir, ürünün bir gramında bulunan bir milyon canlı probiyotik mikroorganizma, raf ömrünün sonuna kadar canlılığını koruyor.