Mart ayı boyunca Nestlé Waters Uludağ fabrikasında pratik ve teorik eğitim alacak olan kadın operatör adaylarından eğitim sonunda başarılı olanlara iş imkanı da sunulacak.
Toplumsal cinsiyet eşitliğini sürdürülebilir bir toplumsal refahın anahtarı olarak gören Nestlé Waters, kadınların eşit şartlarda iş hayatına katılımı için çalışmalar yürütüyor. Cinsiyet eşitliğini 2008 yılından beri bir öncelik olarak ele alan şirket, tüm seviyelerdeki kadın çalışanların sayısını artırmak hedefine uygun olarak İnsan Kaynakları politikaları oluşturuyor. Mentorluk ve koçluk programları ile kadın çalışanlarına gelişim fırsatları da sunan Nestlé Waters, rol model etkinlikleri ve bilinç dışı önyargı eğitimleri ile farkındalığın artırılması için de çalışıyor. Bununla birlikte her yıl, Bursa’nın çevre köylerinde yaşayan ve üniversiteden yeni mezun olan genç kadınların kariyerlerine ilk adımlarında onlara ilham vermeyi amaçlayan, Nestlé’nin değerli iç eğitmen kadrosunun katılımıyla, Erikli Gençlik İnisiyatifi eğitim programını sunuyor.
Son olarak Nesté Waters, kadınların erkek yoğun işlerde de çalışmasını desteklemek amacıyla kadınlara yönelik forklift operatörlüğü eğitimi başlattı. Bu kapsamda, tesislerinin bulunduğu Bursa’nın çevre köylerinden kadınlara, 28 Şubat ve 1 Mart günlerinde Nestlé Waters fabrikasında pratik ve teorik forklift operatörlüğü eğitimi verildi. Eğitim sonunda ehliyet almaya hak kazananlara ise iş imkanı sunulması hedefleniyor.
Nestlé Waters Türkiye Genel Müdürü Michel Beneventi konuyla ilgili şunları aktardı: “Global kurumsal kültürümüzün bir yansıması olarak uzun yıllardır hem şirket bünyemizde hem şirket dışında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak adımlar atıyoruz. Kadın çalışanların iş hayatına kattığı değerin önemini biliyor, kadın işi-erkek işi diye yapılan ayrımcılıkla mücadele ediyoruz. Bunun bir parçası olarak meskenimiz olarak gördüğümüz Bursa’nın köylerinden kadınlara yeni iş fırsatlarının kapısını açan, forklift operatörlüğü eğitimi düzenledik. Eğitim daima önemli. Ama bu eğitimle sadece bilgilenmiş değil, bir meslek edinmiş oluyorlar. Asıl o değerli. Ayrıca eğitim katılımcılarını yeni çalışan olarak aramızda görmek de gurur verici olacak. Bu öncü kadınlar, başka kadınlara da cesaret verecek, bölgedeki farkındalığın artmasına katkı sağlayacak. Kadınların azmine, titizliğine ve öğrenme çabasına inanıyoruz ve farklı platformlarda projelerle desteklemeye de devam edeceğiz.”
Nestlé Waters’ın, bölgeye yönelik çalışmaları toplumsal cinsiyet eşitliliğini sağlayıcı faaliyetlerle sınırlı değil. Dünyanın lider ambalajlı su şirketi, 20 yılı aşkın zamandır gönül bağı kurduğu Bursa’ya ve Uludağ’a sonsuz minnetini, farklı alanlardaki yatırımlarıyla gösteriyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde “Erikli Korumamız Gerekli İnisiyatifini” başlatarak T.C. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin öncülüğünde Uludağ’da biyoçeşitliliği anlamak ve korumak için saha çalışmaları başlattı. Şirket ayrıca, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nün rehberliğinde sürdürülebilir tarımı desteklemek hedefiyle, Bursa için önemli gelir kaynaklarından biri olan kestane ağaçlarının korunması ve üreticilerin bilinçlendirilmesi için harekete geçti.