TheLifeCo Yerel ürün gamında; taş değirmende öğütülen, yüksek lif oranı içeren, ve düşük glisemik indekse sahip organik yerel unlar; mor buğday, kavılca buğdayı ve siyez buğdayı bulunuyor. Organik yerel un ailesine ek olarak Siyez Bulguru, Çiğ Karabuğday Greçka, Organik Yulaf Ezmesi, Delice İyotlu Sofra Tuzu da serinin diğer ürünleri.
Rafine beyaz unun kullanıldığı her alanda sağlıklı birer alternatif olarak kullanılabilen ve taş değirmende öğütülerek elde edilen organik yerel un seçenekleri; hem lezzetli hem de uzun süre tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolü sağlıyor. Düşük glisemik indeksi sayesinde “diyabet” gibi rahatsızlığı olan kişiler için sağlıklı bir tercih olma özelliği taşıyor. TheLifeCo’nun yerel ürünlerinin ambalajlarında ilgili ürüne ait sağlıklı tariflere de yer verildi.
TheLifeCo’nun ürün gamında sadece sağlık ön planda
TheLifeCo Mor Buğday Unu
Menekşe ve kavılca unu melezi olan Mor Buğday Unu, geleneksel buğdaylara göre, 13 kat fazla antioksidan değerlere sahiptir. Diyabet, kanser ve kalp hastalıkları gibi birçok kronik hastalığın önlenmesine destek olan antosiyaninler içerir. Dünyadaki en düşük glisemik endekse sahip buğday çeşidinden üretilir. Geleneksel unlardan üç kat fazla E vitamini, iki kat fazla çinko, demir magnezyum ve potasyum içerir.
TheLifeCo Kavılca Buğday Unu
Yaklaşık 13 bin yıl önce yetiştirilmeye başlanmış kökeni Türkiye olan Kavılca unu, genetiği korunmuş son iki buğday türünden biridir. Kavılca unu çok yönlü kullanım alanına sahiptir.
TheLifeCo Organik Siyez Buğday Unu ve Siyez Bulguru
10 bin yıllık geçmişiyle genetik formunu koruyan Siyez Buğday’ının taşdeğirmenlerde, geleneksel yöntemlerle öğütülerek un haline getirilmesiyle üretilir. Yüksek protein, diyet lifi, protein, çinko, demir, folik asit, potasyum, magnezyum, niasin ve tiamin kaynağıdır. Diğer buğday ürülerine oranla besin değeri daha yüksek, gluten oranı ise daha düşüktür.
TheLifeCo Organik Yulaf Unu
İçeriğindeki yüksek protein ve lif ile besleyici bir tahıl türüdür. Ekmekten pancake’e geniş bir kullanım alanına sahiptir. Yulaf unuyla yapılan tarifler uzun süre taze kalır ve uzun süre tok kalmaya yardımcı olur.
*Rafine un kullanılan tüm tariflerde sağlıklı un alternatifi olarak kullanılabilir.
TheLifeCo Organik Çiğ Karabuğday Greçka
Endüstriyel tarıma elverişli yerlerde yetiştirilemediği için sınırlı sayıda hasadı yapılan çiğ karabuğday ısıl işlem görmez, katkı maddesi içermez.
Magnezyum, demir, fosfor ve potasyum yönünden çok zengin olan karabuğday, kansızlığa iyi gelir. Yüksek lif ve düşük yağ içeriğiyle kilo kaybını destekler.
*Çok yönlü kullanım alanına sahip olan karabuğday unu, ekmek, kraker, kurabiye, kek gibi unlu ürünlerde ve unlu ürünlerin baz karışımında rahatlıkla kullanılabilir.
TheLifeCo Organik Yulaf Ezmesi
Bol lifli yapısı ile sindirim sistemini desteklerken tokluk hissinin uzun süreye yayılmasını sağlar. Vitamin ve mineral kaynağı yulaf ezmesi, düşük glisemik indeks, yüksek antioksidan kaynağıdır.
TheLifeCo Delice İyotlu Sofra Tuzu
Kırklareli’nin Delice ilçesindeki doğal kaynak suyunun tamamen hijyenik ve doğal havuzlar içerisinde kendi kendine buharlaşıp kristalize hale gelmesiyle; Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Konseyi standartlarına uygun olarak üretilir. 84 adet mineral içeriğiyle, herhangi bir rafine işleme ya da katkı maddesine maruz bırakılmamıştır. Sodyum oranı düşük ve iyot oranı yüksektir.
*Tuz kullanılan her alanda zengin mineral içeriğiyle tercih edilebilir.