1957 yılından beri faaliyet gösteren Türkiye’nin önemli sanayi ve teknoloji şirketlerinden İskefe Holding, başarılarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Cirosunun yüzde 10’unu Ar-Ge yatırımlarına ayıran İskefe Holding, tüm AR-GE kaynaklarını kolajen molekülünün medikal cihaz ve sağlık teknolojilerindeki uygulama alanlarını geliştirmeye odaklanıyor. İstanbul Tuzla’da bulunan KCL AR-GE merkezi, GOSB Teknopark’da Collagen Ar-Ge A.Ş ve Amsterdam’da Collagen Research Center olmak üzere bünyesinde üç farklı AR-GE merkezi bulunan İskefe Holding, sanayi şirketinden yüksek teknolojili ürünler geliştiren teknoloji şirketi olma yolunda hızla ilerliyor.
“İnovasyon yolculuğumuzu küresel platformlara taşımanın heyecanını yaşıyoruz”
Konuyla ilgili görüşlerini bildiren İskefe Holding CEO’su Murat Göç, “Fast Company’nin değerli araştırmasında 400 şirket arasından ilk 20’de yer almaktan büyük gurur duyduk. Sektöre ve ülkemize sağladığımız inovatif ürünlerimizin temelini Ar-Ge yatırımlarımız oluşturuyor. İskefe Holding olarak Ar-Ge’ye büyük önem veriyoruz. 2007 yılında Ar-Ge ve test hizmetleri sunmak amacıyla kurduğumuz KCL Ar-Ge Merkezimizde kolajen molekülünü temel alan ürün ve teknolojiler geliştirdik. Tedavi amaçlı kullanılan jelatin yara örtüleri ve 3 boyutlu yazıcılarda üretilebilen yapay doku kültürü gibi inovasyonları bulunan KCL Ar-Ge merkezimizde başarılı çalışmalara imza attık. Pandemi ile mücadele sürecinde bio maske projemiz TÜBİTAK tarafından desteklenen 35 projeden biri olmaya hak kazandı.
2019’da GOSB Teknopark’da kurduğumuz Collagen Ar-Ge merkezimizde Nanoortopedi A.Ş. ortaklığıyla, biyo uyumlu ortopedik implant ve medikal cihazların geliştirilmesi çalışmalarına odaklandık. KCL ile başladığımız inovasyon yolculuğumuzu, 2020’de global platforma taşıyarak Hollanda’da Collagen Research Center (CRC)’i kurduk. Burada kolajenin sağlık sektöründe kullanımına yönelik araştırmalar yapmak ve ürün üretim süreçlerini geliştirmek amacıyla Rejeneratif tıp araştırmalarını hedef alan biyouyumlu malzemelerin, yara bakım ürünlerinin, doku mühendisliği uygulamalarının ve 2D-3D modellenebilir sarf malzemelerinin geliştirilmesine odaklandık. Katma değerli ürün geliştirebilmek ve küresel ölçekte rekabetçiliği korumak adına Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımıza 2021’de devam edeceğiz,” dedi.