Ketçap, mayonez ve sos kategorilerinde Türkiye’nin en büyük üreticilerinden biri olan Assan Foods, ‘Türkiye’nin Sos Uzmanı’ olarak konumlandırdığı Colorado markasının portföyünü her yıl en az 3 yeni sosla büyütüyor. Marka bu hedefleri doğrultusunda yeni lezzet deneyimleri sunan Pesto, Guacamole, Relish ve Buffalo adlı 4 yeni lezzetin lansmanını gerçekleştirdi.
Kibar Holding bünyesinde 1998 yılında kurulan ve bugün gelinen noktada firma günde 4,500 ton taze domates işleyebilme ve 2,5 milyon adet ambalajlı ürün üretebilme kapasitesine sahip. Pesto, Guacamole, Buffalo ve Relish, Türkiye’nin Sos Uzmanı Colorado’nun ürün portföyüne yeni soslar olarak eklendi.
En lezzetli makarnaların vazgeçilmezi olan, fesleğen içeren enfes sos Colorado Pesto Sauce, atıştırmalıkları ve her türlü mezeyi de nefis bir biçimde tamamlıyor. Meksika Mutfağı’ndan dünyaya yayılan ve içerdiği avokado ile egzotik bir lezzet deneyimi sunan Colorado Guacamole Sauce, başta fajitalar olmak üzere tüm Meksika yemeklerine ve patates cipslerine mükemmel uyum sağlıyor.
Domates bazlı zengin bir içeriğe sahip olan Colorado Relish Sauce, fast food, atıştırmalık ve burgerlere lezzet katmanın yanı sıra, patates kızartmasının vazgeçilmezi olarak kabul ediliyor. Acılı ve iştah açıcı bir diğer leziz sos Colorado Buffalo Sauce ise, tavuk gibi kaplamalı olarak kızartılan ürünlerin yanı sıra, atıştırma tabakları ve snack yiyeceklerin lezzetini zenginleştirmek için de kullanılıyor.
Colorado Buffalo Sauce’un, Türkiye’de ve dünyada pek çok beş yıldızlı otel ve prestijli restoranda yönetici şef olarak çalıştıktan sonra Türkiye’de akademisyen şef ünvanını almış ilk kişi olan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şef David Shipman tarafından geliştirildiğini söyleyen Assan Foods Strateji ve Pazarlama Müdürü Mutlu Tanberk, “Sos portföyümüzü daha da geliştirmek için, akademisyen iş birliklerini gündeme aldık ve David Shipman ile geliştirdiğimiz soslardan biri olan Colorado Buffalo Sauce’u, bu seneki lansman kapsamına aldık. Şef David Shipman, gıda sektöründe danışmanlık çalışmalarının yanı sıra, akademik çalışmalarını İstanbul Bilgi Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde sürdürüyor ve sektöre yeni isimler kazandırmaya devam ediyor,” dedi.
HORECA sektöründe şeflerin mutfakta kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Colorado Pesto Sauce ve Colorado Guacamole Sauce’larını cam kavanozda, Colorado Relish Sauce ve Colorado Buffalo Sauce’larını ise 2 Litre bidon ambalajda sunduklarını ifade eden Mutlu Tanberk, Türkiye’de Kingtom, Colorado ve Oba markalarıyla Ev Dışı Tüketim (EDT) pazarında yer aldıklarını ifade etti ve “Türkiye’nin sos uzmanı olarak konumlandırdığımız markamız Colorado’nun, çok geniş bir ürün yelpazesi var. Lansmanını gerçekleştirdiğimiz ilk yılımızda bile ciddi bir ürün portföyüne sahiptik ve her yıl 3 yeni sos lanse etme hedefimizi gerçekleştirerek bu portföyü genişletmeye devam ettik. Yeni lezzetlerimiz Pesto Sauce, Guacamole Sauce , Relish Sauce ve Buffalo Sauce ile Colorado’nun lezzet dünyası daha da genişledi,” şeklinde konuştu.
Mutlu Tanberk sözlerini şöyle sürdürdü: “Susurluk Fabrikamızda domates ve biber salçası, ketçap, mayonez ve çeşitli soslar, İzmir Serbest Bölgesi’nde bulunan Ege Assan Fabrikamızda domates salçası, olmak üzere 300’ün üzerinde ürün üretiyoruz. Küresel gıda endüstrisinin hijyen ve kalite standartlarını en yüksek düzeyde karşılayan üretimimizle, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında farklı damak tatlarına, farklı tüketim alışkanlıklarına hitap ediyoruz.”
Colorado, Kingtom ve Oba markaları ve private label (PL) alanında yurt içi pazarda liderliğinin yanı sıra, 4 kıtada 30’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Assan Foods, 514 milyar dolarlık büyüklüğe sahip dünya devi Walmart iş birliğinde, Çin pazarında, İspanya’da ve Afrika ülkelerinde kendi Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiği Colorado markalı ürünlerle büyümesini sürdürüyor.